Volg ons

Olympique Marseille

Olympique Marseille thuisshirt 2020-2021 uitgelekt

Gepubliceerd

op

Olympique Marseille Thuisshirt 2020-2021 Detail

Vandaag is het thuisshirt van Olympique Marseille voor het seizoen 2020-2021 uitgelekt. Het Puma shirt heeft een opmerkelijk design met architectonische invloeden van Le Corbusier. Naar verwachting wordt het shirt officieel gelanceerd in juli. Het team speelt in dit shirt haar thuiswedstrijden in de Ligue 1, Coupe de France en Europese competities in het Stade Velodrome gedurende 2020-2021.

Olympique Marseille thuisshirt 2020-2021

De hoofdkleur van het Puma Olympique Marseille thuisshirt 2020-2021 is zoals ieder jaar wit. Opvallende gekleurde accenten vinden we terug op de mouwen en in de kraag. Deze accenten dragen de kleur ‘Sky Blue’. Dit is de officiele kleur van Olympique Marseille. Deze kleur vinden we ook terug in het clublogo. Samen met een gouden kleur is dit logo gedrukt op de borst. Er bevindt zich ook een gouden ster boven het logo. Deze verwijst naar de gewonnen Champions League in 1993. Naast het clublogo staat ook het logo van shirtsponsor Puma op de borst. Dit merk is sinds 2017 aan de club gebonden en levert sindsdien de clubkleding. Op de voorkant van het shirt staat ook in het groot het logo van Uber Eats. Dit Amerikaanse bedrijf is sinds vorig seizoen verbonden aan de club. Het contract duurt 3 seizoenen.

Het meest opvallend aan het shirt van dit jaar is de inspiratie die is opgedaan uit het architecturale werk van Charles-Édouard Jeanneret-Gris. Deze persoon is beter bekend als Le Corbusier. De grafische print in de vorm van diagonale witte en zilveren ruiten en strepen die over het shirt lopen verwijzen naar het Unité d’habitation gebouw. Het Unité d’habitation is een moderne residentiële woning ontworpen door Le Corbusier. Hij deed dit in samenwerking met de schilder en architect Nadir Alfonso. Hun concept vormde de basis voor andere projecten ontworpen in Europa. Dit specifieke complex staat uiteraard in Marseille en werd gebouwd tussen 1947 en 19512. Vier andere complexen gebaseerd op dit ontwerp staan in Nantes-Rezé (1955), Berlijn (1957), Briey (1963) en Firminy (1965).

Bekijk het volledige shirt en een foto van het Unité d’habitation gebouw hieronder. Zie jij de gelijkenissen?

Olympique Marseille Thuisshirt 2020-2021 Voorkant Le Corbusier Unite d'Habitation

Naar verwachting zullen zowel het broekje als de sokken ook wit zijn met blauwe accenten. Dit wordt waarschijnlijk pas bevestigd in juli. Wat vinden jullie?

MEEST GELEZEN