Volg ons

Nieuws

Nike en Sunderland maken samenwerking bekend

Gepubliceerd

op

Nike heeft in Engeland weer een meerjarig deal gesloten met de populaire voetblclub Sunderland AFC. De Engelse club, dat momenteel uitkomt in de League One, gaat een contract aan voor meerdere jaren. De spelers dragen in het seizoen 2020-2021 voor het eerst de kleding van Nike. Het is de derde keer in de historie dat de twee een samenwerking aangaan. Eerder was het merk al kledingsponsor in de periode 1983-1986 en 2000-2004.

Reactie Sunderland
Sunderland voorzitter Steward Donald is natuurlijk trots op de samenwerking en reageert: ”Dit is een fantastische deal voor de club. Ik ben blij Nike te verwelkomen in de Sunderland familie. Onze clubkleuren en het voetbalshirt zijn doordrenkt van een trotse traditie. We kijken ernaar uit de nieuwe voetbalshirts deze zomer aan onze supporters te onthullen. Nike staat natuurlijk bekend om innovatie en kwaliteit. We kijken ernaar uit met Nike te gaan samen werken en zijn er zeker van dat dit een succesvol partnership wordt.”

Reactie Nike
Duncan Malins, werkzaam voor Nike, kan niet wachten om de spelers te voorzien van kleding. ”We zijn enorm blij en trots met Sunderland als nieuwe partner. De club Sunderland heeft voor Nike een belangrijke betekenis. Onze kantoren zijn gevestigd in de stad en we kijken ernaar uit mooie producten voor de fans te ontwikkelen.” Wil jij als eerst op de hoogte zijn van de nieuwe tenues? Vergeet ons dan niet te volgen!

Sunderland AFC
Bij de Engelse-club zijn diverse Nederlanders actief geweest in het verleden. Dick Advocaat is er trainer geweest en spelers als Glenn Loovens, Jeremain Lens en Boudewijn Zenden hebben in het eerste gespeeld. Sunderland werkt haar wedstrijden af in het Stadium of Light. De laatste jaren is de voetbalclub enorm populair geworden vanwege de Netflix serie Sunderland “Till I Die. De club en supporters werden een jaar lang gevolgd en in dat seizoen ging er alles mis wat er maar mis kon gaan. Waar promotie naar de Premier League afgedwongen moest worden degradeerde de club naar de League One. Alles werd gefilmd en verscheen later op Netflix.

Clubs

AZ trots op samenwerking met Nike

Gepubliceerd

op

Door

Nike gaat in zee met AZ

AZ is al jaren goed beleid aan het voeren en wil de concurrentie aangaan met Feyenoord, Ajax en PSV. De Alkmaarders maken flinke stappen en ook op commercieel gebied zitten de Alkmaarders niet stil. De club maakt vandaag bekend in zee te gaan met Nike en is daar maar wat trots op.

”Wij zijn ontzettend trots om ’s werelds grootste sportmerk aan de club te verbinden”, zegt AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. ”Nike is een sportmerk met een wereldwijd bereik en staat voor betrouwbaarheid en innovatie. Die kernwaarden passen uitstekend bij AZ. Wij denken dat dit partnership ons gaat helpen om in nieuwe markten te groeien. We kijken dan ook uit naar een succesvolle samenwerking.”

Nike is aankomend seizoen de nieuwe kledingleverancier van AZ. Het sportmerk is tot minimaal 2025 verbonden aan de club van onder meer Calvin Stengs. AZ heeft het nieuwe uitshirt en het derde tenue gelijk bekend gemaakt. Het thuisshirt presenteren de Alkmaarders op een later moment.

Eind juni gaat AZ aan de slag om het AZ Fancentrum in het AFAS Stadion te branden naar een Nike Store. Naast de AZ-kleding presenteert Nike hier een groot deel van haar eigen sport- en vrijetijdskleding. Vanaf 1 juli is de AZ-collectie (inclusief thuisshirt) voor het seizoen 2020-2021 van Nike online verkrijgbaar in de AZ-webshop en het AZ Fancentrum.

Doorgaan met lezen

Adidas

Ajax wacht op goed moment voor introductie nieuwe shirts

Gepubliceerd

op

Door

Ajax heeft een behoorlijke financiële buffer opgebouwd de laatste jaren. De Amsterdammers zijn dus in staat om ondanks de onduidelijkheid die momenteel heerst rondom de coronacrisis te investeren in aankomend seizoen. Waar andere clubs eerst in kaart willen brengen hoeveel miljoen tekort er is op de begroting geeft Ajax gas. Algemeen directeur Edwin van de Sar lat weten dat de nieuwe shirts voor aankomend seizoen binnen zijn.

De supporters moeten nog wel even geduld hebben. ”We kijken naar een goed introductiemoment. Vorig maand was er al een inleidende vergadering met Adidas, een fantastische partner, over ons tenue voor het seizoen 2021/’22. Hun designers en trendvolgers lanceerden een idee, waarna wij mede op basis van onze historie en tradities onze input gaven. Deze week zijn de puntjes op de i gezet en is er een klap op de outfit voor 21’/’22 gegeven.”

Ajax maakt gebruik van een derde shirt, die volgens geruchten compleet zwart gaat worden met witte details. ”We sluiten aan in de rij topclubs met onder meer Juventus, Real Madrid, Manchester United en Chelsea, die ook drie tenues voor één seizoen hebben. Of ik iets kan verklappen over de kleuren? Thuis is rood-wit, de rest een goed bewaard geheim,” aldus Van der Sarr in gesprek met De Telegraaf.

Doorgaan met lezen

Nike

Nike Portugal EURO 2020 thuisshirt gelekt

Gepubliceerd

op

Door

Portugal Euro 2020 thuisshirt header

Het Portugal EURO 2020 thuisshirt zou oorspronkelijk in maart uitkomen. In de huidige tijd komt het echter later. Nike geeft nu aan dat het shirt in september uitkomt. Gelukkig hebben we nu al wel de eerste foto’s van het volledige tenue.

Portugal EURO 2020 thuisshirt

Zoals je wellicht al verwacht is het thuisshirt van Portugal rood. Hieronder bespreken we de details. Check de eerste foto’s hieronder voordat we in detail treden!

Portugal EURO 2020 thuisshirt voorkant Portugal EURO 2020 thuisshirt achterkant

Portugal EURO 2020 thuisshirt detail

Naast de rode kleur heeft Nike voor de EURO 2020 – wat overigens in 2021 plaatsvindt – voor groene accenten gekomen. Geen verrassing gezien deze kleuren terugkomen in de vlag van het land. Het Portugal EURO 2020 thuisshirt heeft dit jaar een polo kraag. Deze kraag heeft knoopjes, wat het geheel een sjiek uiterlijk geeft.

De polo is hoofdzakelijk rood, maar heeft groene en zwarte accenten op de zijkant en op de uiteinden van de mouwen. Op de borst van het shirt staat het logo van Portugal en het logo van shirtsponsor Nike. Dit logo staat gedrukt in een gouden kleur. Deze gouden kleur zien we ook terug in het klassieke logo van het land.

Het bijpassende broekje is dit jaar groen. Ook al zit deze kleur in de Portugese vlag, is dit de eerste keer sinds 2004 dat het team weer een groen broekje heeft. Het zigzag patroon wat ook op het thuisshirt staat, staat ook op het broekje. Hierdoor vormt alles een mooi geheel. Zie hieronder de foto’s van het volledige tenue.

Portugal EURO 2020 thuisshirt tenue

Portugal EURO 2020 thuisshirt broekje
Zoals aangegeven komt het shirt niet in maart van dit jaar, maar september uit. EURO 2020 zal echter pas in 2021 plaatsvinden. Tot nu toe wordt het EK nog steeds aangekondigd als EURO 2020. De naam wordt waarschijnlijk gewijzigd naar EURO 2021. Hierdoor moeten we dus nog even wachten totdat we het shirt ‘in actie’ gaan zien. Hopelijk is het het wachten waard!

Wat vinden jullie er van?

Doorgaan met lezen

MEEST GELEZEN