Volg ons

Manchester City

Manchester City ontvangt boete voor te grote sponsorlogo

Gepubliceerd

op

Manchester City heeft een opmerkelijke boete ontvangen van de UEFA. De Engelse topclub moet een bedrag van 3000 Euro overmaken. De spelers droegen een trainingsjas met een te grote sponsor afbeelding erop. Dit gebeurde tijdens de opkomst van de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City

De UEFA heeft strenge regels als het gaat om uitingen van sponsors. Voor voetbalshirts en ook voor de trainingspakken zijn er scherpe regels die nagekomen moeten worden. Manchester City had een logo van een gokbedrijf geplaatst, dat groter was dan 20 centimeter. Sponsorlogo’s op trainingspakken mogen maximaal 20 centimeter zijn en daarvoor ontvangen The Citizens een boete. Het bedrag van 3000 euro zal echter geen probleem zijn.

Financial fair play
Het is niet de eerste boete die Manchester City heeft ontvangen van de UEFA. De zaak rondom financial fair play regels speelt nog altijd. De ploeg van Josep Guardiola mag de komende twee seizoenen niet uitkomen in Europees verband en moet ook dertig miljoen euro overmaken. De Engelsen zijn in beroep gegaan en hebben goede hoop. De Europese voetbalbond heeft niet bekend gemaakt welke regels er precies zijn overtreden.

Sponsorlogo City

Achtste finale
De wedstrijd tussen de twee giganten werd uiteindelijk door Manchester City gewonnen. In Bernabéu werd het 1-2 voor de bezoekers dankzij doelpunten van Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne. De middenvelder was de grote uitblinker in de eerste wedstrijd in de achtste finale. De return is vanwege de coronacrisis uitgesteld en een nieuwe datum is nog niet bekend. Geluiden gaan op dat de Champions League in augustus uitgespeeld gaat worden, maar daar is momenteel nog geen duidelijkheid over. Real Madrid kan in ieder geval niet beschikken over Sergio Ramos. De verdediger is geschorst vanwege een rode kaart.

MEEST GELEZEN