Volg ons

Fiorentina

Kappa nieuwe kledingsponsor van Fiorentina

Gepubliceerd

op

Fiorentina en Kappa

Fiorentina en Le Coq Sportif gaan niet langer met elkaar door. De Italiaanse club was ontevreden over het sportmerk. Vanwege productieproblemen en problemen met de levering van tenues heeft Fiorentina ervoor gekozen om met een nieuwe partij in zee te gaan. De directie had geen vertrouwen meer in Le Coq Sportif.

Kappa gaat vanaf het seizoen 2020-2021 de nieuwe kledingsponsor worden van Fiorentina. De twee partijen hebben een akkoord weten te bereiken over een contract van zes seizoenen. De club uit de Serie A ontvangt wel een kleiner bedrag (2,5 miljoen vs 2,8 miljoen), maar door het assortiment uit te breiden en te verbeteren hoopt de club het verschil goed te maken. Het is de eerste keer in de historie dat Kappa kledingsponsor gaat worden van Viola.

Officieel is er nog niks bekend gemaakt over het nieuwe tenue. Geruchten gaan dat Fiorentina wel een opvallend rood en wit uitshirt gaat spelen. Het thuisshirt wijkt natuurlijk niet af van de clubkleuren en zal voornamelijk paars zijn. Het nieuwe contract gaat in op 1 juli en dan zal er meer bekend worden. Volg Voetbal12.nl voor de laatste ontwikkelingen en mis geen nieuws.

Fiorentina heeft sinds 1981 maar liefst vijftien verschillende kledingsponsors gehad. adidas was de eerste tijdens het seizoen 1981-1982. De samenwerking duurde twee jaar. Onder meer Lotto, Reebok en Puma volgde. De samenwerking met Lotto was het meest succesvol en duurde dan ook zeven jaar. De club staat momenteel op een teleurstellende dertiende plaats en kan Europees voetbal voor dit seizoen wel vergeten.

MEEST GELEZEN