Volg ons

Ajax

Jaren zeventig Ajax-shirt ‘mooiste aller tijden’

Gepubliceerd

op

Ajax shirt uit 1971

Momenteel kan er niet gevoetbald worden en heeft France Football een interne verkiezing gehouden. Het medium, dat ook jaarlijks de Gouden Bal uitreikt, heeft het shirt van Ajax verkozen tot de aller mooiste ooit. Voor de Amsterdammers een mooie eer.

Ajax droeg het wit-rood-wit tenue in de jaren 1971 tot en met 1973 en waren in die periode zeer succesvol. Onder meer werd de Europa Cup 1 op rij drie keer gewonnen. In het seizoen 71 pakte het team van Ștefan Kovács de landstitel en de KNVB Beker. Jaap van Praag was de voorzitter en dat was het begin van een succesvolle periode. Dat seizoen werd er alleen uit verloren voor de competitie van Go Ahead Eagles. Johan Cruijff speelde samen met Horst Blankenburg de meeste wedstrijden voor Ajax.

Het Oranje shirt van Nederland, dat in 1974 werd gedragen, is als derde geëindigd. Onder leiding van Rinus Michels werd de finale gehaald, maar verloor het met 2-1 van West-Duitsland. Onder meer Johan Cruijff en Willem van Hanegem waren actief in het toenmalig Nederlands Elftal.

De top 10
1. Ajax (1971-1973)
2. Saint-Étienne (1975-1977)
3. Nederland (1974)
4. Brazilië (1970)
5. Boca Juniors (1981/82)
6. Peru (1970-1978)
7. Argentinië (1986)
8. Juventus (1983-1985)
9. Frankrijk (1984)
10. Paris Saint-Germain (1982/83)

Adidas

Ajax wacht op goed moment voor introductie nieuwe shirts

Gepubliceerd

op

Door

Ajax heeft een behoorlijke financiële buffer opgebouwd de laatste jaren. De Amsterdammers zijn dus in staat om ondanks de onduidelijkheid die momenteel heerst rondom de coronacrisis te investeren in aankomend seizoen. Waar andere clubs eerst in kaart willen brengen hoeveel miljoen tekort er is op de begroting geeft Ajax gas. Algemeen directeur Edwin van de Sar lat weten dat de nieuwe shirts voor aankomend seizoen binnen zijn.

De supporters moeten nog wel even geduld hebben. ”We kijken naar een goed introductiemoment. Vorig maand was er al een inleidende vergadering met Adidas, een fantastische partner, over ons tenue voor het seizoen 2021/’22. Hun designers en trendvolgers lanceerden een idee, waarna wij mede op basis van onze historie en tradities onze input gaven. Deze week zijn de puntjes op de i gezet en is er een klap op de outfit voor 21’/’22 gegeven.”

Ajax maakt gebruik van een derde shirt, die volgens geruchten compleet zwart gaat worden met witte details. ”We sluiten aan in de rij topclubs met onder meer Juventus, Real Madrid, Manchester United en Chelsea, die ook drie tenues voor één seizoen hebben. Of ik iets kan verklappen over de kleuren? Thuis is rood-wit, de rest een goed bewaard geheim,” aldus Van der Sarr in gesprek met De Telegraaf.

Doorgaan met lezen

Adidas

Ajax bevestigt derde shirts

Gepubliceerd

op

Door

De laatste maanden waren er al diverse geruchten te lezen over een nieuw shirt van Ajax. De Amsterdammers gaan aankomend seizoen inderdaad een derde lijn uitbrengen, zo bevestigt de club. De laatste keer dat een derde shirt beschikbaar kwam in de Fanshop was in het seizoen 2004/2005.

”We kunnen daar kort over zijn. Wij bevestigen dat er inderdaad een derde lijn komt”, vertelt een woordvoerder in gesprek met Ajaxlife. De club wil nog niet meer details prijsgeven. ”Wij vinden het nog te voorbarig om te melden bij welke wedstrijden of competities in dit tenue gespeeld gaat worden.”

Het nieuwe derde shirt van Ajax is nog niet bekend gemaakt. Gisteren maakte wij melding dat het shirt waarschijnlijk helemaal zwart gaat worden met de hoofdsponsor, Ajax logo en het Adidas logo in het wit.

 

 

Doorgaan met lezen

Adidas

Ajax speelt Europees in volledig zwart shirt

Gepubliceerd

op

Door

Europees-shirt van Ajax in het zwart

Als de geruchten kloppen speelt Ajax het seizoen 2020-2021 in een volledig zwart shirt. De Amsterdammers spelen Europees in het derde shirt dat zal bestaan uit enkel de kleuren zwart en wit.

Het logo van Ajax, adidas en Ziggo gaan wit worden. Ook de strepen worden wit. Het uitshirt van Ajax zal lijken op het uitshirt dat werd gebruikt in het seizoen 2018-2019, maar dan zonder een gouden vlak op de schouders. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door de club.

Doorgaan met lezen

MEEST GELEZEN