Volg ons

FC Barcelona

FC Barcelona 2020-2021 thuistenue, uittenue en derde tenue gelekt

Gepubliceerd

op

FC Barcelona tenues seizoen 2020-2021

Alle drie de FC Barcelona tenues voor het seizoen 2020-2021 zijn gelekt. In het thuisshirt zien we op het eerste oog weinig verrassingen qua kleuren. De details zijn echter wel erg bijzonder! Hetzelfde geldt voor het uitshirt en derde shirt. Alle shirts worden geleverd door shirt sponsor Nike.

FC Barcelona 2020-2021 Thuisshirt

FC Barcelona Thuisshirt 2020-2021

Het thuistenue van De Spaanse topclub voor het seizoen 2020-2021 herintroduceert een klassieke look. Deze look is gebaseerd op de shirts waarmee de club in 2011 de Champions League won. Daarnaast is een soortgelijk shirt ook gebruikt in de succesvolle jaren 20. Zoals ieder jaar zijn de rode en blauwe banen prominent aanwezig op het thuisshirt. De gele banen in de kraag en verticaal naast de rode en blauwe banen versterken de look and feel.

Gedetailleerde foto’s en omschrijving vind je in dit bericht.

FC Barcelona 2020-2021 Uitshirt

FC Barcelona Uitshirt 2020-2021

Het uitshirt van Barcelona voor het seizoen 2020-2021 is hoofdzakelijk zwart. Dat lijkt wellicht saai, maar de metallic gouden logo’s en belijning geven het shirt een stijlvol uiterlijk. Een gaaf detail aan deze shirts is dat het logo van FC Barcelona niet volledig in kleur wordt gedrukt. Nike drukt het logo van FC Barcelona namelijk in het zwart en goud.

Gedetailleerde foto’s en omschrijving vind je in dit bericht.

FC Barcelona 2020-2021 Derde shirt

FC Barcelona Derde shirt 2020-2021

Het meest opvallende shirt is veruit het derde shirt. De Spanjaarden spelen in het seizoen 2020-2021 namelijk in het roze wanneer ze dit shirt dragen. De fel groene en zwarte accenten op de mouwen complementeren de roze kleur. Net als uitshirt drukt Nike ook op dit shirt geen logo in de volledige kleur. Het logo op dit shirt is felgroen met zwart, zoals je ziet in de foto’s.

Gedetailleerde foto’s en omschrijving vind je in dit bericht.

Wat vind jij er van? Kan jij ook niet wachten tot we Frenkie de Jong in deze outfits zien lopen?

FC Barcelona

FC Barcelona verkoopt de naamrechten van Camp Nou in strijd tegen COVID-19

Gepubliceerd

op

Door

FC Barcelona verkoopt de naamrechten van Camp Nou

FC Barcelona verkoopt de naamrechten van Camp Nou. Dit werd vandaag bekend gemaakt door de club in een officieel persbericht. De opbrengsten gaan naar projecten voor onderzoek en preventie van COVID-19. Er zit echter meer achter dit verhaal!

Als we verder lezen in het bericht, zien we namelijk dat er specifiek gesproken wordt over de naamrechten voor het seizoen 2020-2021.

Volgens het bericht heeft de board onder leiding van president is Josep Maria Bartomeu:

[the board] have approved the ceding of the title rights to Camp Nou for the season 2020-2021 to the Barça Foundation to raise money to invest in research projects being carried out in Catalonia and the rest of the world involved in the fight against the effects of COVID-19.

Vrij vertaald worden de naamrechten voor seizoen 2020-2021 dus verkocht om geld op te halen voor het gevecht tegen het coronavirus. Dat is echter niet alles! De naamrechten worden namelijk ook verkocht na dit seizoen. Vanaf dat moment gaat het geld dan ook niet langer naar onderzoek tegen COVID-19. Het geld opgehaald door de exploitatie van de naamrechten zal gebruikt worden voor wat het persbericht “Espai Barça” noemt. De details over dit project lees je hieronder:

Barça are ceding those rights for a name to be put to Camp Nou for the very first time as the title rights are a commercial option that has never been exploited before and had been reserved for the Espai Barça, the transformative project for the Club’s facilities to become the best sporting complex in the world in the centre of a big city like Barcelona and that included the redevelopment of Camp Nou, the building of a new Palau Blaugrana, a Campus Barça and the Estadi Johan Cruyff, which is now being used at the Ciutat Esportiva.

This ceding of the rights for a season is compatible with the future commercial use of the title rights for Camp Nou to finance the Espai Barça project, as approved by the members in a referendum celebrated in 2014.

Lang verhaal kort gaan de inkomsten na seizoen 2020-2021 dus naar de club. FC Barcelona verkoopt de naamrechten van Camp Nou om:

  • Camp nou te renoveren en verder te ontwikkelen
  • het nieuwe Palau Blaugrana te bouwen
  • het Campus Barça te ontwikkelen
  • het Estadi Johan Cruyff op te zetten

Het overkoepelende doel hierbij is het neerzetten van het beste sportcomplex in de wereld. Wat vinden jullie hiervan? Een mooi gebaar of een marketing stunt? En wat vinden jullie van het feit dat Camp Nou in de toekomst wellicht een andere naam krijgt?

Doorgaan met lezen

FC Barcelona

FC Barcelona thuisshirt 2020-2021 gelekt

Gepubliceerd

op

Door

FC Barcelona Thuisshirt 2020-2021

Het FC Barcelona thuisshirt voor het seizoen 2020-2021 is gelekt. Het shirt is in mei van dit jaar te koop en is een 1 op 1 kopie van het shirt wat eerder dit jaar lekte door de Spaanse krant SPORT. Dit is geen verrassing aangezien SPORT nu al 2 jaar op rij het juiste tenue heeft gelekt.

FC Barcelona thuisshirt 2020-2021

In dit bericht schreven we al dat het Nike FC Barcelona thuisshirt en tenue is geïnspireerd op de shirts waarmee Barcelona in 2011 de Champions League won. De reden hiervoor is het 10 jarig jubileum van het seizoen 2010-2011 dit jaar. De inspiratie van dit succesvolle jaar komt. De elementen die verwijzen naar deze periode zijn de:

  • Gele ronde hals
  • Twee rode strepen op de voorkant
  • Twee rode strepen op de achterkant
  • Twee rode strepen op de mouwen

Daarnaast is het Nike FC Barcelona shirt ook geïnspireerd op de succesvolle periode van de club in de jaren 20. De reden hiervoor is het 100 jarig jubileum voor deze periode. Dit zie je terug in:

  • de manier waarop de rode en blauwe strepen zijn gedrukt
  • de subtiele gouden lijnen tussen de rode en blauwe banen

FC Barcelona was in deze tijd erg succesvol en won in die tijd vijf keer de Copa del Rey en werd één keer kampioen van Spanje.

Verder zien we op dit shirt het full color logo van FC Barcelona op de linkerborst en de wel bekende Nike swoosh op de rechterborst. Nike is al jaren de officiële kledingsponsor van Barcelona en het contract met het Amerikaanse bedrijf loopt nog tot 2028. Verder staat er op de borst van het shirt het logo van hoofdsponsor Rakuten. Dit bedrijf is sinds 2017 hoofdsponsor en dit contract loopt nog tot en met volgend jaar. Op de rechtermouw vinden we het logo van La Liga. Op de linkermouw het logo van BEKO. Het contract met deze partij loopt ook tot eind 2021. Op de achterkant van het shirt staat net als vorig jaar het logo van Unicef. In de nek zien we de verwijzing naar de Catalaanse vlag.

Het broekje voor volgend jaar is blauw, met het FC Barcelona en Nike logo op de broekspijpen. Naar verwachting zijn de sokken voor het seizoen 2020-2021 ook blauw, of “Blaugrana”. Deze zijn nog niet gelekt!

Bekijk de detailfoto’s hieronder.

FC Barcelona Thuisshirt 2020-2021 introductie FC Barcelona Thuisshirt 2020-2021 kraag FC Barcelona Thuisshirt 2020-2021 details FC Barcelona Thuisshirt 2020-2021 achterkant FC Barcelona Thuisshirt 2020-2021 voorkant

Wil je zien hoe de andere tenues van FC Barcelona voor het seizoen 2020-2021 er uit zien? Klik hier om ze allemaal te bekijken. Voor de specifieke details voor het uitshirt klik je hier. Details voor het derde shirt vind je hier.

Doorgaan met lezen

FC Barcelona

FC Barcelona uitshirt 2020-2021 gelekt

Gepubliceerd

op

Door

FC Barcelona Uitshirt 2020-2021 Render

Het gelekte uitshirt van FC Barcelona voor het seizoen 2020-2021 is dit jaar grotendeels zwart. Het shirt is naar verwachting vanaf juli dit jaar leverbaar. In de afbeelding hierboven zie je een mooie render van hoe het shirt zal staan op sterspeler Messi en een nieuw gezicht Lautaro Martínez. Het gerucht gaat dat deze Inter Milan spits naar het Catalaanse team verhuist in de toekomst. Deze render is gemaakt door @Rahul_FE.

FC Barcelona uitshirt 2020-2021

De sterren van FC Barcelona, waaronder Frenkie de Jong, Messi, Dembélé, Suarez, Griezmann, Vidal, Piqué en Rakitic, schitteren volgend seizoen in dit hoofdzakelijk zwarte shirt met gouden accenten. Nike is wederom leverancier van dit tenue. Dit blijven ze ook tot minstens 2028. Op dat moment is Nike 30 jaar kledingsponsor van 1 van de grootste clubs ter wereld.

Je denkt misschien de zwarte kleur niet bij Barcelona past. Dit is echter niet de eerste keer dat het team in deze kleuren speelt. In het seizoen 2011-2012 en 2013-2014 speelde FC Barcelona namelijk ook al in het zwart. Deze shirts werden niet vaak gedragen, maar waren wel enorm populair bij de fans. Naar verwachting gaat dit bij dit shirt niet anders zijn. De gouden accenten geven het shirt namelijk een bijzonder modern en tijdloos design.

Deze gouden accenten zien we voornamelijk in de v-hals en de uiteinden van de mouwen. Mooi accent hier is dat de gouden rand om de v-hals niet helemaal symmetrisch is. Hierdoor springt deze er nog meer uit. Ook zijn alle logo’s op het tenue goud. Opvallend hier is vooral het clublogo, wat monochroom (goud/zwart) wordt uitgevoerd. Daarnaast is het Nike logo ook in het goud gedrukt. Op de borst van het tenue voor het seizoen 2020-2021 staat het logo van hoofdsponsor Rakuten, ook in het goud. Dit Japanse bedrijf staat nog tot de zomer van 2021 onder contract. Op de mouw vinden we het logo van de andere sponsor BEKO. Dit blijft tenminste tot eind 2021 het geval.

In tegenstelling tot het thuisshirt weten we nog niet hoe de achterkant van het FC Barcelona uitshirt er uit zal zien. Bij het thuisshirt staat hier bijvoorbeeld het logo van Unicef en in de nek zien we de verwijzing naar de Catalaanse vlag. Naar verwachting verschijnt dit ook op het uitshirt. Dit weten we in juli! Dan weten we ook hoe de sokken en het broekje er uit zullen zien.

Foto’s zeggen meer dan woorden! Bekijk daarom de gedetailleerde foto’s van het tenue hieronder.

FC Barcelona Uitshirt 2020-2021 Detail FC Barcelona Uitshirt 2020-2021 Voorkant FC Barcelona Uitshirt 2020-2021 Borst FC Barcelona Uitshirt 2020-2021 Zijkant

Wil je zien hoe de andere tenues van FC Barcelona voor het seizoen 2020-2021 er uit zien? Klik hier om ze allemaal te bekijken. Voor de specifieke details voor het thuisshirt klik je hier. Details voor het derde shirt vind je hier.

Doorgaan met lezen

MEEST GELEZEN