Real Madrid sluit megadeal met kledingsponsor Adidas

Real Madrid sluit megadeal met kledingsponsor Adidas

woensdag 07 nov 2018 om 14:28 - Nieuws

Real Madrid staat voor een mega sponsor deal met Adidas. Volgens Marca staat Real Madrid op het punt om een nieuwe verbintenis te tekenen met de kledingsponsor. De waarde van de overeenkomst is rond de 1,1 miljard euro, een bedrag dat zelfs nog kan oplopen door bonussen. Het nieuwe contract moet in 2020 ingaan en loopt dan tot 2030. De media noemen de nieuwe overeenkomst de ‘deal van de eeuw.’

Hoewel Real Madrid er op sportief gebied dit seizoen niet bijzonder goed voor staat, gaat het de club op commercieel gebied voor de wind. De grootmacht heeft het op dit moment moeilijk in de competitie en in de Champions League. Alleen nog nooit stond de club er financieel zo goed voor als nu. Het operationeel inkomen is in het seizoen 2017/18 met elf procent gegroeid naar 751 miljoen euro. Op commercieel gebied maakte de club een groei van zestien procent door naar 297 miljoen euro en de verwachting is dat de inkomsten dit seizoen nog hoger zullen uitvallen.

Vanaf 2020 mag de club rekenen op een jaarlijkse bijdrage van 110 miljoen euro vanuit Adidas, waardoor het shirt van Real Madrid het duurste ter wereld wordt. Op dit moment ontvangt de Spaanse club nog 51 miljoen euro van Adidas. Onder leiding van José Ángel Sánchez voerde de club jarenlang stevige onderhandelingen met het Duitse sportkledingmerk. Real Madrid was van mening dat de wereldwijde dominantie op het sportieve vlak niet was terug te zien in de verouderde deal met Adidas. Doordat de afgelopen drie jaar de Champions League werd gewonnen, had Real Madrid een uitstekende onderhandelingspositie.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *